Diuji Isteri & Anak-Anak Masuk Hospital, Bil Lebih RM30,000. Fizo Omar – “Dah Macam Sewa Hospital”

Bab kesihatan ni tak boleh nak jangka, hari ni elok ja kita sihat menjalani kehidupan seperti biasa. Siapa tahu, entah-entah esok terpak$a untuk ‘check-in’ h0spital pula, kan?

Nak tak nak, kita mesti asingkan duit untuk kecemasan perub4tan atau yang berkemampuan boleh laburkan sikit wang untuk bayar insurance.

Seperti yang dikongsikan oleh pelakon, Fizo Omar mengenai ujian men1mpa keluarga mereka pada bulan lalu. Dia yang berkongsikan hantaran terbaru di Instagramnya itu berkata, isterinya, Fazeera Nazri dan kedua-dua anaknya, Maryam dan Khaleeda silih berganti dimasukkan ke h0spital sehingga bill mencecah lebih RM30,000.

Menurutnya, anak sulungnya, Maryam dijangkiti j4ngkitan kuman manakala anak keduanya dijangkiti v1rus influenza yang semakin giat mereb4k.

“Dah macam sewa h0spital dah… Bulan lepas punya cerita, lebih RM30,000 untuk bil h0spital sahaja. Mula dengan Maryan demam j4ngkitan kvman dan warded for few days.

“Lepastu Khaleeda pula demam terkena j4ngkitan kuman di kotak suara dia dan kena warded juga beberapa hari. Hari yang sama Khaleeda discharge, wife saya pula acc1dently tersep1t tangan dekat pintu rumah, berlari ke h0spital emergncy malam itu.

“Tangan dia kena banyak jahitan dan warded untuk tiga hari. Dah settle Faz keluar h0spital, Maryam pula dem4m dan pergi cek Influenza pula, dem4m dan mvntah-mvntah.

“Jadi kami decided untuk dia masuk ward supaya doktor monitor dia dalam wad.. kena tahan untuk tiga hari lagi,” tambahnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fizo Omar (@fizoomar)

Menerusi hantaran sama, Fizo menafikan mahu mempromosikan insurans, malah dia hanya cuba mengetengahkan keperluan insurans kepada pengikutnya demi masa hadapan keluarga ekoran pembiayaan bil yang tidak murah.

“Hebat duga4nkami sekeluarga bulan lepas, total bill untuk h0spital sahaja melebihi RM30,000. Nasib baik saya ambil insurance untuk semua family members dan alhamdulillah fully covered.

“Saya bukan nak promote mana-mana company insurans, tetapi saya nak tegaskan sangat penting insurans ini untuk diri sendiri dan keluarga,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber :  Fizo Omar, keluarga

Be the first to comment on "Diuji Isteri & Anak-Anak Masuk Hospital, Bil Lebih RM30,000. Fizo Omar – “Dah Macam Sewa Hospital”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*