Alhamdulillah! Imam Muda Asyraf Sekeluarga $elamat Di Istanbul, Luah Rasa Syukur “Hanya Diterpa Geg4ran Kecil”

“Hanya Dit3rpa Geg4ran Kecil Serta Ribut,” Alhamdulillah IM Asyraf Sekeluarga $elamat Di Istanbul. Sejak semalam, dunia digemparkan dengan berita dvka apabila gemp4 bumi 7.8 skala ritcher, paling kuat dalam hampir satu abad (84 tahun) melanda Turkiye dan Syria awal Isnin. Dikatakan ia membvnuh lebih 2,600 orang ketika mereka nyenyak dalam tidur.

Ramai mengetahui bahawa Pend4kwah Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan,38 atau lebih dikenali Imam Muda Asyraf sekeluarga ketika ini telah berhijrah seketika ke Turkiye pada 24 Januari baru-baru ini.

Gem.pa bumi yang berlaku di Turkiye ketika ini dan melibatkan 10 wilayah ternyata mengundang kebimbangan buat rakan-rakan, keluarga dan para peminatnya dengan keadaannya sekeluarga.

Namun perkongsian terkini di Instagram pend4kwah ini yang dalam keadaan $elamat ternyata melegakan ramai pihak. Imam Muda Asyraf berkongsi catatan terbaru di Turkiye dan menjelaskan bahawa dirinya dan keluarga dalam keadaan $elamat dan sihat kerana di Istanbul, kedudukan agak berjauhan dari kawasan ditimpa bencana.

Berikut perkongsian tersebut;

Berita du.ka buat Turkey dan sekitarnya.Gem.pa bumi yang melenyapkan ratusan binaan. Bagaikan medan peperangan. Ratusan malah mencecah ribuan k0rban. Sedahsyatnya geg4ran bagai tak pernah dialami sebelumnya.

Gaziantep, Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye, Adiyaman, Malatya, Sanliurfa, Adana, Diyarbakir dan Kilis. Sehingga terasa di Wilayah Syria dan Lubnan.

Tidak terbayang dalam keadaan sejuk yang mencengkam tulang. Dibawah runtuhan rumah. Mencari saudara dan kenalan yang tidak ditemukan.

Semoga Allah memberikan kesabaran dan ketabahan bagi mereka yang ditimpa musibah dan ujian ini.

Kedudukan kami sekeluarga agak berjauhan. Menetap di Kota Istanbul hanya diterpa geg4ran kecil serta r1but.

Ramai yang mesej bertanya khabar. Tak perlu diri$aukan. Alhamdulillah kami sekeluarga dalam keadaan sihat seadanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Asyraf Ridzuan (@asyrafridzuanofficial)

Banyak perkara yang terasa ingin dikongsikan. Namun hanyalah doa dari kalian kami hajatkan agar dipermudahkan segalanya disini.

Ramai Turut Mendoakan

Ramai yang turut mendoakan kesejahteraan buat Imam Muda Asyraf sekeluarga dan rakyat Turkiye agar dilindungi selalu dan dipermudahkan segala urusan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Stedy Media

Sumber: Mingguan Wanita

Be the first to comment on "Alhamdulillah! Imam Muda Asyraf Sekeluarga $elamat Di Istanbul, Luah Rasa Syukur “Hanya Diterpa Geg4ran Kecil”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*